Діагностика роботи серця: кому варто проходити і в яких випадках? — Prevention

ДІАГНОСТИКА РОБОТИ СЕРЦЯ: КОМУ ВАРТО ПРОХОДИТИ І В ЯКИХ ВИПАДКАХ?

 

Щорічна перевірка роботи серця – це насправді №1 дослідження для українців, і на користь цього говорить статистика: серцево-судинні захворювання в нашій країні є головною причиною смертності населення, причому цифра вражаюча — 60.2%. За цим показником ми залишаємось одним зі світових лідерів.
Головною причиною такої сумної статистики є те, що ми не приділяємо достатню увагу діагностиці та профілактиці захворювань системи кровообігу. В США та країнах Євросоюзу скринінги серцево-судинних захворювань проводяться всім дорослим обов’язково і на регулярній основі.

Саме тому в мережі медичних закладів PREVENTION ми наполегливо радимо подбати своє серце та зробити основні обстеження всім дорослим хоча б 1 раз на рік, не залежно від наявності чи відсутності скарг.

Також хочемо наголосити, що при певних симптомах звернутися до кардіолога потрібно терміново:

🔹 біль в області серця;
🔹 набряки ніг;
🔹 пришвидшений чи вповільнений пульс;
🔹 підвищений артеріальний тиск;

🔹 поява задишки;
🔹 запаморочення в стані спокою чи під час незначної фізичної активності.

Отже, які обстеження серця потрібно робити в першу чергу:

🔹 Електрокардіограма – потрібна для оцінки загального стану серця. ЕКГ дозволяє виявити кисневе голодування серцевого м’язу (ішемію) чи його відмирання (інфаркт), частоту серцевих скорочень, порушення ритму.

🔹 Ехокардіографія (ЕхоКГ або УЗД серця) – ультразвукове обстеження серця, яке допомагає з’ясувати: розміри та будову камер серця, структуру та функцію клапанів серця, скоротливість серця, наявність вродженої патології чи серцевого захворювання.

Важливо❗
ЕхоКГ та ЕКГ виконують різні задачі. УЗД показує особливості будови клапанів, порожнин, магістральних судин серця, а ЕКГ – електричну активність серця, тому для комплексного дослідження необхідні обидва обстеження.

🔹 Консультація та огляд кардіолога. Кардіолог ретельно оглядає пацієнта, вимірює артеріальний тиск, прослуховує тони серця, та інтерпретувавши результати обстежень, визначає основні ризики і розробляє перелік заходів для ефективної корекції роботи серцево-судинної системи. Додатково, за потреби, лікар-кардіолог може скерувати на дообстеження та аналізи.

Всі вищеописані дослідження входять в пакет КАРДІОЛОГІЯ  і саме зараз, восени, на нього діє неймовірно приваблива ціна – лише 699 грн.

Тож радимо цим скористатись і записатись на прийом ❤️

Запис на прийом в МЦ PREVENTION
 0800216115 

Або скористайтесь формою нижче.

Зв'яжіться з нами

Проконсультуйтесь у найкращих лікарів нашого міста.